У Києві
UA | RU
Prompolitinform

ЗСУ за добу відбили 53 атаки загарбників, Росія не пустила до себе вантажівки зі своїми пораненими – Генштаб

війна Росії проти України 22.04.2023
original

На 423-тю добу війни окупанти зосереджують наступ на Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Наші воїни відбили там 53 атаки. В епіцентрі бойових дій залишається Бахмут. Водночас ворог несе значні втрати. Про це йдеться в оперативному зведенні Генштабу ЗСУ, оприлюдненому вранці 22 квітня, повідомляє портал PrоmPolitInform.

Як зазначається, 17 квітня з окупованої Луганщини в бік Уразово Бєлгородської області Росії загарбники намагалися евакуювати своїх поранених на 14 вантажівках. Однак при спробі перетину державного кордону України російська сторона не пропустила колону на територію РФ та розвернула її назад.

Встановлено, що під час переміщення частина поранених не вижила через відсутність належної медичної допомоги. Інша частина, понад 50 осіб, перевезена до шпиталю на базі Троїцької центральної районної лікарні.

На Бахмутському напрямку тривають запеклі бої за Бахмут. Противник безуспішно намагався атакувати поблизу Григорівки та Богданівки. Від ворожих обстрілів постраждали Роздолівка, Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Олександро-Шультине, Біла Гора, Диліївка, Залізне, Північне, Південне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог наступав у районах Новокалинового, Степового, Первомайського та Невельського, успіху не мав. Здійснив обстріли населених пунктів Новокалинове, Степове, Авдіївка, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області та низки інших.

На Мар’їнському напрямку відбито атаки противника в районі Мар’їнки. Ворожих обстрілів знову зазнали Красногорівка, Мар’їнка, Побєда та Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку окупанти безуспішні атакували в районі Вугледара. Обстріляли також Пречистівку, Новоукраїнку, Золоту Ниву, Велику Новосілку Донецької області.

На Куп’янському напрямку противник здійснив спробу покращити тактичне положення та провів штурмові дії неподалік населеного пункту Лиман Перший, успіху не мав. Ворожих обстрілів зазнали Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Котлярівка та Берестове Харківської області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує оборонятися. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів. Серед них – Ольгівське, Павлівка, Малинівка, Гуляйполе, Гуляйпільське, Оріхів, Новоданилівка та Новоандріївка Запорізької області, а також Антонівка Херсонської області та місто Херсон.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без значних змін. Підрозділи армії Білорусі продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах. На території Білорусі продовжують перебувати деякі підрозділи територіальних військ ЗС РФ.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує утримувати в прикордонних з Україною районах Брянської, Курської та Бєлгородської областей певну кількість своїх військ. Здійснив обстріли населених пунктів Леонівка і Грем’яч Чернігівської області; Шалигине, Волфине і Кіндратівка Сумської, а також Гоптівка та Вовчанські Хутори на Харківщині.

У Генштабі зазначили, що РФ продовжує ігнорувати Міжнародне гуманітарне право, завдаючи ударів по цивільній інфраструктурі й тероризуючи мирних жителів. Протягом доби ворогом завдано 3 ракетних, 30 авіаційних ударів та 50 обстрілів з РСЗВ. Ймовірність подальших ударів по всій території України залишається високою, застерергли в Генштабі.

Водночас авіація Сил оборони за минулу добу завдала 5 ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 райони зосередження живої сили, зенітно-ракетний комплекс та ще 2 важливих військових об’єкти противника.

Інші матеріали розділу війна Росії проти України

Сирський наказав вводити резерви на Курахівський та Покровський напрямки

Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський вирішив посилити оборону на Покровському та Курахівському напрямках резервами. Про це він повідомив у Facebook, інформує портал PromPolitInform. “У звʼязку зі складною ситуацією на сході, протягом двох діб працював у частинах, які ведуть оборонні… Продовження…


Швидкісний катер росіян «Мангуст» за $3 млн було знищено разом із боєкомплектом і озброєнням – ГУР

  Знищений в ніч проти 6 травня російський швидкісний катер оцінювався в понад 120 млн рублів, це був проєкт “Мангуст”. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов у ефірі телемарафону, інформує портал… Продовження…


Росія вночі атакувала 13 дронами у Сумській області, було збито 12 

В ніч проти 6 травня російська окупаційна армія атакувала Україну дронами-камікадзе типу Shahed, Силам оборони вдалося збити майже всі ворожі безпілотники. Про це повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук, інформує портал PromPolitInform. За його словами, Росія запустила 13… Продовження…


ЗСУ отримають прототипи артснарядів із дальністю 100 км – гендиректор Rheinmetall

Паппергер заявив, що «артилерія змінює правила», та оголосив про плани надати Україні «сотні тисяч» артснарядів Протягом 2024 року німецький оборонний концерн Rheinmetall планує надати Україні сотні тисяч боєприпасів, серед яких будуть і снаряди з дальністю… Продовження…


У Великдень окупанти вдарили КАБами по центру Харкова

Російські терористичні війська завдали трьох ударів керованими авіабомбами (КАБ) по центру Харкова на Великдень. Наразі відомо про десятьох постраждалих. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у неділю, 5 травня, передає… Продовження…


Перші 100 французьких легіонерів вже вирушили в Україну, — ексспівробітник Пентагону

За словами колишнього співробітника Пентагону, незрозуміло, чим можуть допомогти ЗСУ легіонери з Франції, які, за його твердженням, вже їдуть в Україну. Військовий експерт, ексспівробітник Пентагону Стівен Браєн стверджує, що Франція вже направила в Україну перших 100 своїх… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: