У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Єдина мова, яку може зрозуміти Москва, – це сила. І ми добре вивчили цю мову – Умєров на 17-му «Рамштайні»

22.11.2023
16_main-v1700667925

Країна-агресор РФ, яка в лютому минулого року розпочала повномасштабну агресію проти України, точно не планує зупинятися сама. Про це 22 листопада під час відкриття 17-ї зустрічі контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн” заявив міністр оборони України Рустем Умєров, його цитує Telegram-канал оборонного відомства, інформує портал PromPolitInform.

“Єдина мова, яку може зрозуміти Москва, – це сила. І ми добре вивчили цю мову”, – наголосив Умєров.

Він зазначив, що, згідно зі звітом Генштабу ЗСУ, лише з моменту останньої зустрічі в межах формату “Рамштайн” 11 жовтня РФ втратила майже 36 тис. солдатів.

За словами Умєрова, змінила ситуацію на фронті західна зброя, надана партнерами, зокрема РСЗВ HIMARS, ракети Storm Shadow, SCALP, ATACMS, танки Abrams, Challenger, Leopard.

Як зазначив український міністр, подальший розвиток коаліцій спроможностей – зокрема щодо артилерії, бронетехніки, авіації, ВМС, ІТ і розмінування – допоможуть Україні разом із партнерами захистити мільйони життів.

“Наші люди чекають на можливість повернутися додому. Відбудувати свої оселі. Возз’єднатися зі своїми родинами”, – сказав Умєров.

Він додав, що сили оборони України витіснили російські військові кораблі з Чорного моря й поступово відновлюють свободу мореплавання, навіть не маючи власного потужного військового флоту.

У роботі 17-ї зустрічі контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн” беруть участь керівники оборонних відомств понад 50 держав, Умєров – у режимі онлайн.

Міністр оборони США Ллойд Остін у вступній промові назвав “хуліганом” Володимира Путіна, президента країни-агресора Росії, яка веде повномасштабну війну проти України. Він зазначив, що контактна група виділила понад $80 млрд на допомогу Україні у сфері безпеки відтоді, як Кремль розпочав своє невиправдане вторгнення.

Остін закликав групу надати Україні засоби ППО для захисту від повітряних атак російських окупантів.

КОНТЕКСТ

Формат “Рамштайн” започаткували навесні 2022 року – 26 квітня на авіабазі ВПС США Рамштайн у Німеччині відбулася перша зустріч консультативної групи з надання допомоги Україні. Тодішній міністр оборони України Олексій Резніков після цієї зустрічі заявив, що відбулися “тектонічні зміни” у філософії партнерів щодо надання Україні зброї. Зустрічі консультативної групи вирішили проводити щомісяця.

Попередня зустріч у форматі “Рамштайн” відбулася 11 жовтня.

Фото — Міністерство оборони України / Telegram

Інші матеріали розділу

«Енергоатом» розпочав підготовку до будівництва двох нових енергоблоків на Південноукраїнській АЕС

Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» розпочала підготовчі роботи з будівництва двох нових енергоблоків № 4 та № 5 за технологією АР1000 Westinghouse на Південноукраїнській атомній електростанції (ПАЕС, Миколаївська область). Про це йдеться в повідомленні компанії, передає… Продовження…


Як військовим отримати премії за знищену техніку та службу на передовій — Міноборони

Щоб отримати доплати за знищену російську техніку, а також за 30 днів виконання завдань на «нулі», українським військовослужбовцям потрібно дотримуватись чітких правил, а також знати, як діяти в разі проблем із нарахуваннями Нагадаємо, у квітні… Продовження…


Мережа таємних підземних заводів: Україна відновлює оборонну промисловість, — ЗМІ

Персонал секретних оборонних підприємств ретельно перевіряють, аби серед них не було інформаторів РФ, пишуть журналісти. Президент України Володимир Зеленський взявся за відбудову і перепрофілювання майже з нуля оборонної промисловості. У такий спосіб Київ прагне стати… Продовження…


Рада надала виробникам зброї доступ до пільгових кредитів

Верховна Рада України ухвалила закон, який надає підприємствам оборонно-промислового сектору доступ до кредитів за програмою «Доступні кредити 5-7-9%». Про це повідомив заступник голови комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський у себе в Facebook, інформує портал PromPolitInform. «Верховна… Продовження…


Володимир Зеленський зробив заяву з приводу Дня Європи

Президент України Володимир Зеленський зробив заяву з приводу Дня Європи, який 9 травня 2024 року відзначають в Україні. Як повідомляє портал PromPolitInform, заява, зокрема, опублікована в телеграм-каналі Президента України. «Наша Європа — це добровільне єднання… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: