У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Президент Чехії висловився про підтримку України: Україна не отримала зброї для великого наступу. Ми не виконали свої обіцянки   

Політика 28.11.2023
впаєдп

Президент Чехії Петр Павел закликав Захід продовжувати підтримувати Україну, інакше наступний рік може бути сприятливішим для Росії.

Президент Чехії Петр Павел закликав Захід не послаблювати підтримку України, інакше наступний рік буде більш сприятливим для Росії. Перемога Росії в Україні матиме далекосяжні наслідки для всієї Європи. Про це Петр Павел сказав в інтерв’ю італійській газеті Corriere della Sera, інформує портал PromPolitInform.

“У нас немає іншого вибору, окрім як дати Україні все необхідне для виконання її завдання з відновлення суверенітету і контролю над своїми кордонами: будь-яка менша допомога була б нашою поразкою”, – наголосив президент Чехії.

Павел підкреслив, що перемога Росії може зміцнити ідею про досягнення цілей за допомогою сили та використання слабкості західних демократій. Згідно з висловленням глави чеської держави, наступний рік може бути ще складнішим для України, особливо у зв’язку із руйнуванням інфраструктури, яку неможливо повністю відновити.

“Ми не виконали своїх обіцянок забезпечити українців артилерійськими боєприпасами, підготовка до F-16 йде не так швидко, як хотілося б”, – сказав Павел.

Він зазначив, що після постачання ракет Storm Shadow і SCALP від Великої Британії та Франції Україна розраховувала отримати німецькі TAURUS, але Берлін відмовився постачати їх.

“Населенню буде важко, а з нерішучістю країн, які зараз підтримують Україну, почуття розчарування буде зростати. І це створює ситуацію, яка не дуже сприятлива для продовження контрнаступальних операцій,” – підкреслив президент.

За словами очільника Чехії, зима дасть Росії час на відновлення її військових потужностей, включаючи виробництво озброєння та переговори з іншими країнами щодо постачання.

“Якщо ми змарнуємо можливість зберегти нашу підтримку України, наступний рік може бути ще більш сприятливим для Москви. Цей рік є ключовим для того, щоб закласти основи успіху, наступний рік буде складнішим”, – підсумував Петр Павел.

Війна в Україні

Нагадаємо, президент Чехії Петр Павел переконаний, що Росія може повністю відновити свою боєздатність упродовж шести років. Проте, він підкреслив, що кінцеві строки цього процесу будуть залежати від розвитку подій у війні в Україні.

Крім цього, він зазначив, що контрнаступ Збройних сил України розвивається не так, як очікувалося, через недостатньо швидку та масову підтримку від Заходу. Ця затримка, за словами Павла, дала можливість Росії дуже добре підготуватися до контрнаступу.

Також на скандальні висловлювання прем’єра Угорщини Віктора Орбана в адресу України відреагувала речниця нижньої палати парламенту Чехії Маркета Пекарова Адамова. Вона розчарувана позицією глави угорського уряду в цілому щодо України та називала Орбана самотнім у своїх ворожих поглядах на Україну.

Фото — з відкритих джерел

Інші матеріали розділу Політика

Наш обов’язок – відповісти Росії, – Володимир Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У 80-ту річницю депортації кримськотатарського народу Володимир Зеленський звернувся до українців. За його словами, тоді був скоєний один із найстрашніших злочинів проти життя людей. Про це він повідомляє в Telegram, інформує портал PromPolitInform. Голова держави… Продовження…


Данія надає Україні новий пакет військової допомоги на понад 800 млн доларів. У ньому ППО, снаряди та протитанкові міни

Уряд Данії схвалив виділення 5,6 млрд данських крон (близько 815 млн доларів) на надання Україні нового пакета військової допомоги. Кошти будуть спрямовані на ППО, артилерійські боєприпаси та фінансування поставок винищувачів F-16. Про це, пише Українські новини, повідомила пресслужба Міністерства оборони Данії,… Продовження…


ЗРК Patriot для Харківщини та підготовка до Саміту миру — Володимир Зеленський зустрівся з Ентоні Блінкеном

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном у вівторок, 14 травня. Вони, зокрема, обговорили ситуацію на полі бою, оборонні потреби України та підготовку до Глобального саміту миру. Про це глава держави… Продовження…


ЗМІ: посли ЄС погодили проєкт безпекової угоди з Україною, її хочуть фіналізувати до липня

Посли ЄС нібито вже погодили проєкт двосторонньої безпекової угоди між Україною та Євросоюзом у продовження декларації G7 про «гарантії безпеки», її планують фіналізувати до кінця червня. Про це, пише «Європейська правда»,  з посиланням на свої… Продовження…


Велика Британія надає Україні найбільший в історії пакет військової допомоги. Що входить

Міністерство оборони Великої Британії оголосило про передачу Україні найбільшого пакета військової допомоги в розмірі 500 млн фунтів стерлінгів. Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на повідомлення Міноборони Британії у Twitter, передає портал PromPolitInform. «Велика Британія надає Україні… Продовження…


Володимир Зеленський відповів Фіцо, який образив словаків за збір грошей на снаряди Україні

Президент України Володимир Зеленський відреагував на скепсис словацького прем’єр-міністра щодо збору коштів на боєприпаси для України, у той час як уряд Роберта Фіцо відмовляється надавати військову підтримку Києву. Про це, повідомляє «Європейська правда», Президент України… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: