У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Україна цього року зможе застосовувати БпЛА з далекобійністю до 2000 кілометрів і більше, – Bild

Промисловий потенціал 06.04.2024
бпла до урала

Нещодавно українські дрони атакували цілі в Росії на відстані 1300 кілометрів від лінії фронту. За інформацією західних ЗМІ, Збройні сили України вже невдовзі зможуть використовувати БпЛА з далекобійністю до 2000 кілометрів та навіть більше. Про це інформує 24 канал, повідомляє портал PromPolitInform.

Нагадаємо, що нещодавно в російському Татарстані українські дрони поцілили по підприємству, яке виготовляє «Шахеди». Як наслідок, на заводі є значні руйнування виробничих потужностей і ускладнено продовження роботи підприємства.

Можуть атакувати Урал та Заполяр’я

Видання зазначає, що нещодавно ЗСУ здійснили атаку на військові об’єкти в Татарстані, які знаходилися на відстані 1300 кілометрів від лінії фронту.

Один із дронів, яким атакували, був український UJ-22, який, за попередніми даними, мав дальність польоту 800 кілометрів, але нова модифікація, ймовірно, здатна пролетіти значно далі завдяки додатковим паливним бакам.

За інформацією видання, українські Збройні Сили вже невдовзі зможуть використовувати дрони з далекобійністю до 2000 кілометрів та навіть більше.

Які дрони отримають ЗСУ

Згідно з джерелами видання, до кінця поточного року українські воїни отримають до 10 видів дронів з далекобійністю до 2500 кілометрів, а також безпілотник «Сокіл-3000» від київського КБ «Промінь», який може пролетіти до 3300 кілометрів.

За розрахунками журналістів, ці нові українські дрони зможуть атакувати об’єкти в Мурманській області, де знаходиться близько 80 військових баз, включаючи аеродром Оленья, звідки вилітають стратегічні бомбардувальники Росії, якими завдають масованих обстрілів по Україні.

Удар по заводу «Шахедів» в Татарстані: що відомо

2 квітня українські безпілотники здійснили удари по двох містах в Татарстані. Перший удар був по заводу «Шахедів» у місті Єлабуга. Другий удар був спрямований на нафтопереробний комплекс «ТАНЕКО» у місті Нижньокамськ.

Згодом представник ГУР Андрій Юсов підтвердив, що саме українська розвідка завдала ударів по Татарстану. Водночас він не уточнював, чим саме були атаковані об’єкти.

Представник розвідки Міноборони Вадим Скібіцький заявив, що завдати ударів вдалося завдяки «агентам під прикриттям». За його словами, більшість цих агентів – «росіяни з українським корінням».

Інші матеріали розділу Промисловий потенціал

«Українська бронетехніка» зможе збільшити виробництво оборонної продукції в рази, але заявляє про необхідність довгострокових контрактів (ВІДЕО)

В умовах відсутності державних програм підтримки довгострокове контрактування дасть змогу “Українській бронетехніці”, як й іншим вітчизняним виробникам оборонної продукції, розширити виробництво завдяки власним обіговим коштам. Таку думку висловив генеральний директор ТОВ “Українська бронетехніка” Владислав Бельбас, повідомила компанія… Продовження…


Україна планує виробити до кінця 2024 року тисячі дронів дальньої дії – WSJ

Україна нарощує виробництво далекобійних безпілотників, щоб уникнути обмеження на використання західної зброї для атак на територію Росії. Як повідомили джерела серед українських чиновників американської газети The Wall Street Journal, вже до середини поточного року в… Продовження…


616 підприємців подали свої бізнес-ідеї на конкурс «Роби своє»

9 квітня завершився прийом заявок на конкурс бізнес-ідей «Роби своє», в межах якого малі підприємці з громад  можуть отримати на розвиток власної справи до 100 тис. грн. Про це інформує Dzvin.media, повідомляє портал PromPolitInform. У 2024 році Благодійний фонд «МХП – Громаді», який… Продовження…


Головнокомандувачу ЗСУ показали нову броньовану машину українського виробництва

Уперше українським військовим представили колісну бойову машину українського виробництва. Про це пише Мілітарний, посилаючись на кадри нових зразків техніки, які були оприлюднені Генеральним штабом ЗСУ, повідомляє портал PromPolitInform. Як повідомляють у виданні, новітні зразки української військової техніки представили… Продовження…


Україна підписала із Британією нову угоду про співпрацю в сфері оборони та промисловості

Україна та Велика Британія підписали рамкову угоду щодо заохочення співпраці в оборонних та промислових питаннях. Про це, пише Інформаційний спротив, йдеться у повідомленні на сайті британського уряду, передає портал PromPolitInform. Угоду підписали на військово-промисловій конференції в… Продовження…


Чернігівщина цьогоріч одержить 1,25 млрд грн в межах програми «Зроблено в Україні»

Під час робочої поїздки до Чернігівської області Президент України Володимир Зеленський узяв участь у презентації економічної платформи «Зроблено в Україні», зустрівся з представниками бізнесу та ознайомився з продукцією місцевих підприємців. Про це інформує «Суспільний кореспондент»,… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: