У Києві
UA | RU
Prompolitinform

Білий дім анонсував про запуск спільного з Україною виробництва зброї та обмін технічними даними

Промисловий потенціал 07.12.2023
білий дім

Білий дім оголосив про зміцнення співпраці між оборонно-промисловими базами США та України та спільне виробництво, а також обмін технічними даними у сфері оборонної промисловості. Про це пише Рубрика з посиланням на заяву Білого дому, повідомляє портал PromPolitInform.

США та Україна підписали Заяву про наміри щодо спільного виробництва та обміну технічними даними, які працюватимуть для задоволення нагальних оперативних потреб Збройних сил України.

Церемонія підписання відповідного документа відбулася в середу на Конференції оборонних індустрій у Вашингтоні,

«Сьогодні сторони підписують заяву про наміри щодо спільного виробництва (озброєнь – ред.) та обміну технічними даними, яка визначає це як пріоритет для вирішення нагальних оперативних потреб ЗСУ, зокрема у сферах виробництва систем ППО, ремонту й технічного обслуговування, а також виготовлення критично важливих боєприпасів», заявили організатори конференції в Міністерстві торгівлі США.

З українського боку підписи поставили міністр оборони Рустем Умєров і міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишин. Американську сторону офіційно представив заступник міністра оборони США доктор Вільям ЛаПланте.

Виробництво торкнеться:

сфери систем протиповітряної оборони,

ремонтно-технічного забезпечення,

виробництва критичних боєприпасів.

У Білому домі вважають, що це посилить співпрацю між Сполученими Штатами та Україною та сприятиме швидшому проходженню інвестиційних угод через системи.

«Сьогодні, у День Збройних сил України, уряд Сполучених Штатів провів перший день американсько-української конференції оборонно-промислової бази у Міністерстві торгівлі у Вашингтоні, округ Колумбія. Конференція зібрала близько 350 представників промисловості та уряду США, України та Європи, щоб зосередитися на значному збільшенні виробництва зброї для підтримки боротьби України за свободу проти російської агресії та зміцнення довгострокової самооборони України».

Як йдеться у заяві, уряди США та України разом прагнуть розвивати міцну українську оборонно-промислову базу, яка б сама себе забезпечувала та сприяла довгостроковій безпеці та економічному успіху України.

Початкові результати конференції були зосереджені на перших кроках: інституціоналізації відносин і діалогу між промисловістю та державними партнерами.

Як повідомлялось, Сполучені Штати 6 грудня оголосили про новий пакет військової допомоги для України на суму 175 мільйонів доларів, який зокрема включатиме боєприпаси для ППО та артилерійські снаряди, протирадіаційні та протитанкові ракети.

Нагадаємо, на процедурному голосуванні республіканська меншість у Сенаті США заблокувала законопроект з додатковим фінансуванням, який містить, у тому числі, допомогу Україні й Ізраїлю.

Інші матеріали розділу Промисловий потенціал

«Українська бронетехніка» зможе збільшити виробництво оборонної продукції в рази, але заявляє про необхідність довгострокових контрактів (ВІДЕО)

В умовах відсутності державних програм підтримки довгострокове контрактування дасть змогу “Українській бронетехніці”, як й іншим вітчизняним виробникам оборонної продукції, розширити виробництво завдяки власним обіговим коштам. Таку думку висловив генеральний директор ТОВ “Українська бронетехніка” Владислав Бельбас, повідомила компанія… Продовження…


Україна планує виробити до кінця 2024 року тисячі дронів дальньої дії – WSJ

Україна нарощує виробництво далекобійних безпілотників, щоб уникнути обмеження на використання західної зброї для атак на територію Росії. Як повідомили джерела серед українських чиновників американської газети The Wall Street Journal, вже до середини поточного року в… Продовження…


616 підприємців подали свої бізнес-ідеї на конкурс «Роби своє»

9 квітня завершився прийом заявок на конкурс бізнес-ідей «Роби своє», в межах якого малі підприємці з громад  можуть отримати на розвиток власної справи до 100 тис. грн. Про це інформує Dzvin.media, повідомляє портал PromPolitInform. У 2024 році Благодійний фонд «МХП – Громаді», який… Продовження…


Головнокомандувачу ЗСУ показали нову броньовану машину українського виробництва

Уперше українським військовим представили колісну бойову машину українського виробництва. Про це пише Мілітарний, посилаючись на кадри нових зразків техніки, які були оприлюднені Генеральним штабом ЗСУ, повідомляє портал PromPolitInform. Як повідомляють у виданні, новітні зразки української військової техніки представили… Продовження…


Україна підписала із Британією нову угоду про співпрацю в сфері оборони та промисловості

Україна та Велика Британія підписали рамкову угоду щодо заохочення співпраці в оборонних та промислових питаннях. Про це, пише Інформаційний спротив, йдеться у повідомленні на сайті британського уряду, передає портал PromPolitInform. Угоду підписали на військово-промисловій конференції в… Продовження…


Чернігівщина цьогоріч одержить 1,25 млрд грн в межах програми «Зроблено в Україні»

Під час робочої поїздки до Чернігівської області Президент України Володимир Зеленський узяв участь у презентації економічної платформи «Зроблено в Україні», зустрівся з представниками бізнесу та ознайомився з продукцією місцевих підприємців. Про це інформує «Суспільний кореспондент»,… Продовження…


Усі матеріали розділу
Про нас / Контакти / Реклама

© Prompolitinform, 2015-2024
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на prompolit.info. Редакція порталу Prompolitinform може не поділяти позицію авторів

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: